RadioZum.md | Evenimente | POT Music Fest 2016 (descriere/recenzie)
15026
single,single-post,postid-15026,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

POT Music Fest 2016 (descriere/recenzie)

head

09 May POT Music Fest 2016 (descriere/recenzie)

În ultimii ani s-ar fi părut că scena locală a muzicii rock și-a cam cedat pozițiile. Concerte mai puține și lume mai puțină la eveimente. Doar trupele ceva mai consacrate reușesc să strângă o sală plină. Iar multe dinte trupele tinere, în special cele care au adoptat un stil mai puțin comercial, abia dacă apucă să pășească pe o scenă.

Și uite că este organizată ediția 2016 a Concursului POT Music, care dă peste cap această convingere colectivă că rock-ul a expirat în Moldova.

Din memorie, pot menționa doar un singur concurs dedicat în exclusivitate trupelor tinere, Artileria Munchausen, care trebuia să devină o tradiție, dar a rămas un show de o singură ediție, pe 7 martie 2009. În rest, cine avea noroc și talent, mai prindeau un set de 30 minute în deschiderea unui show underground, sau la un festival de tipul Vadul lui Woodstock.

În prezent, POT Music este singurul concurs pentru trupele începătoare, care poate strânge o sală de circa 700 de oameni (vezi semifinala 3), un număr de spactatori pe care nu mai credeam să-l văd la eventuri de acest fel.

După o perioadă intensă de promova a evenimentului (și asta s-a văzut/simțit), organizatorii au reușit să strângă un număr de trupe care urmau să evolueze în 4 semifinale, iar prestația lor urma să fie evaluată de public și un grup de juriu (pentru că unele trupe au mai mulți prieteni în sală decât altele, se știe).

Semifinala 1: Pe 24 martie s-a dat startul concursului, iar pe scenă au urcat trupele AMAVI, Godby, Autist și Till The Last Drop (TTLD), care au dat doza de energie pentru întreaga periadă de desfășurare a evenimentului. Învingătorii după voturi ai semifinalei 1 au fost trupa TTLD. Băieții însă s-au retras din concurs, iar titlul de învingători ai semifinalei le-a fost acordat celor de la Autist, menționează Igor Buzurniuc, unul dintre organizatorii POT Music.

Semifinala 2: Pe 3 aprilie a urmat urmptoarea semifinală POT. Dacă la evenimentul precedent au evoluat trupele Autist și TTLD, mai mult sau mai puțin cunoscute publicului, semifinala 2 ne-a bucurat cu nume noi, dar bune! Cei care au urcat pe scenă au fost: Shelter, Cosmos în Buzunar, Bejenari & Kochetkov și Sky Crash. Învingătorii au fost Shelter.

Semifinala 3: La evenimentul de pe 9 aprilie pe scenă au urcat Sic Roads, LabbaTrissta, The Cocktails și The Glimpse. Învingători au ieșit băieții de la LabbaTrissta, cunoscuți multora pentru proiectul anterior al vocalustului, Ronin, și anume trupa No Shagga.

Semifinala 4: Această etapă a concursului, care s-a ținut pe 17 aprilie, a fost deosebită pentru că a inclus doar trupe din afara Chișinăului. Au participat: All At Once (or. Bender), Anxiety (or. Cahul), Дыхание (or. Tiraspol) și Gentle Hint (satul Etulia). Învingătoare a acestei semifinale a fost trupa Anxiety.

Iar pentru final, Ediția 2016 POT Music va culmina cu un festival în toată regula, care va avea pe scenă trupe de peste hotare, precum și finaliștii celor 4 semifinale, pe care îi vei putea vota, iar organizatorii le for oferi câștigătorilor premii ca să-i ajute să-și continue activitatea artistică.

Lineup-ul festivalului este:
Newmen (Germania)
Flat Foot (Suedia)
Inside (Romania)
Dzerjinski Bitz (Ucraina)
Labbatrissta (MD, finalist concurs POT)
Shelter (MD, finalist concurs POT)
Autist (MD, finalist concurs POT)
Anxiety (MD, finalist concurs POT)

Locația: Teatrul Eugene Ionesco (bd. Grigore Vieru 11)
Data: 21 mai 2016
Ora: 16.00
Preț: 40 lei (biletele pot fi procurate din 10.05.2016 la casa de bilete Eugene Ionesco)

Un eveniment susținut de Radio Zum

No Comments

Post A Comment