radio zum
Style
Zece reguli de bărbați. Manierați.

Ca să știi ce înseamnă cu adevărat un domn cu maniere. Nimic în plus, doar niște sfaturi ce îți vor accesoriza personalitatea în societate. Să nu uităm și de imaginea ta în ochii frumoși ai femeilor. Inevitabil.

1. Nu vei vorbi despre situația ta materială. E un subiect tabu. Poți fi magnat de petrol sau muncitor de la deratizare, banii tăi fac parte din domeniul secretului. Că îi ai sau nu, keep it for you.

2. Fii politicos. Nu contează cu cine discuți: șeful șefilor, sau cu o persoană poziționată ierarhic mai inferior. Doar fii tu însuți, liber, prietenos și educat. Nu uita și formulele de politețe, știi tu, „mulțumesc”, „te rog” etc. Atât.

3. Nu arăta că te-ai plictisit. În timpul conversației nu te uita la ceas, telefon sau prin părți. Chiar dacă e monotonă atmosfera, păstrează interesul.

4. Vei deschide ușa doamnelor. E un gest de curtoazie. Avem o excepție: când intri cu o doamnă într-un local unde nu ai mai fost până acum, vei fi primul care pășește pragul. E pentru un fel de cercetare, inspecție, să vezi cum stau lucrurile.

5. Fii atent la detalii. Ascultă și încearcă să reții cam ce îți povestește doamna. Fie despre unele pasiuni, cărți, parfumuri, țări etc. E un truc de a o surprinde pe viitor.

6. Învață să asculți. Chiar dacă dai dovadă de un temperament mai extrovertit, ascultatul e și el bun. Lasă oamenii să se descopere singuri, încearcă dozat să-i intri în grații, să apari în schema dialogului, discuției, nu cu maniere de mojic.

7. Ai inițiativă. Dacă partenera ta îți cere părerea vis-a-vis de o ținută de-a ei, de o alegere, nu fi indiferent. Spune-i opinia ta. Iar dacă urmează să ieșiți din casă la un local, ia tu inițiativa și ghidează întâlnirea.

8. Nu lăsa niciodată o femeie să aștepte. Dacă ea întârzie și te întreabă de cât timp o aștepți, îi spui că ai venit cu doar câteva minute înaintea ei.

9. Te ridici în picioare când o femei intră sau iese din încăpere. Chiar și la masă, o ridicare parțială indică un semn de curtoazie și respect.

10. Oferă complimente. Când te întâlnești cu o femeie, îi spui : „arăți minunat”, iar gestul îți va fi răsplătit. Declară sincer și firesc. Iar dacă sunteți în relație de mai mult timp, să știi că pe lumea aceasta compliementele sunt infinite. Nu te rușina să le folosești.